Zoet is één van de vijf basissmaken waargenomen door mensen. SNICK EuroIngredients zet maximaal in op suikers en zoetstoffen die een functionele meerwaarde kunnen bieden aan uw producten in de snoep-, bier-, frisdranken-, zuivel-, roomijs-, bakkerij- en vleeswarenindustrie en in de sector van kant-en-klare maaltijden.
Bij SNICK EuroIngredients kan je terecht voor verschillende soorten suikers en zoetstoffen.
Maak je keuze uit ons uitgebreide assortiment of schakel onze voedingstechnologen in om zo de juiste ingrediënten voor je specifiek product te vinden.
Suikers
Polyolen
Polyolen lijken qua smaak erg op suiker en hun zoetkracht bedraagt 0,4 tot 1 keer die van gewone suiker of sacharose. Deze bulk- of vulzoetstoffen worden industrieel aangemaakt, maar zijn in kleine hoeveelheden ook van nature aanwezig in diverse fruit- en groentesoorten, zoals rode vruchten, maïskorrels en kokosnoot.
O.a in ons gamma:
Intensieve zoetstoffen
Ideaal indien men een variant voor dranken en desserts zonder suiker en met laagcalorisch zoetstoffen wil bekomen. Deze zoetstoffen hebben een sterke zoetkracht die gemiddeld 200 maal zoeter is dan suiker.
Dextrose
Dextrose: Ook bekend als "druivensuiker", is afgeleid van maïszetmeel en dankzij zijn functionele, sensorische en nutritionele eigenschappen een essentieel ingrediënt geworden in een breed scala van voedings- en dranktoepassingen.
Gebrande suiker
Gebrande suiker is een vloeistof of poeder verkregen uit de gecontroleerde verhitting van suikers. Hoofdzakelijk wordt dit gebruikt voor het op smaak brengen of voor het toevoegen van zoetheid aan toepassingen. Zij hebben het optimale evenwicht van stabiliteit, smaak en kleur.
Maltodextrine
Wordt verkregen door de gedeeltelijke hydrolyse van zetmeel. Deze producten worden vooral toegepast als 'bulking agents' om droge stof toe te voegen in allerlei voedingstoepassingen. Het bevat erg weinig of geen suiker, is goed oplosbaar, verteerbaar en heeft nog andere nuttige eigenschappen; het beïnvloedt de textuur, het geleren, het emulgeren en het voorkomt kristallisatie.
Inuline
Wereldwijd matigen consumenten hun voorliefde voor suikerhoudende voedingsmiddelen als reactie op de gezondheidsaanbevelingen om het aantal calorieën te reduceren. Tegelijkertijd groeit de belangstelling voor herkenbare ingrediënten die dichter bij de natuur staan.
Zoetstoffen verschillen onderling qua smaak, kosten en functionele eigenschappen. Voor een juiste keuze werken wij samen met onze klanten om de beste ingrediënten voor de gewenste producten te vinden.
Hydrocolloïden geven voedingsproducten een aangenaam en vol gevoel in de mond dat je bovendien lange tijd kan garanderen.
Met onze ingrediënten speel je in op trends zoals:
Ontdek de 10 belangrijkste tendensen in ons trendrapport vol sprekende voorbeelden en praktische tips.