Karamel is één van de meest gebruikte ingrediënten om voedingsmiddelen op de juiste kleur te brengen. De kleuren kunnen variëren van licht- tot donkerbruin afhankelijk van het gekozen type.
Karamel is een product dat verkregen wordt door het verhitten van koolhydraten uit plantaardige bronnen zoals maïs, tarwe en rietsuiker.
Bepaalde karamels zijn extra bestand tegen extreme omstandigheden in het productieproces zoals lage pH, licht,...
Ook bieden we gebrande suikers aan, deze worden gebruikt als smaakcomponent maar hebben ook een grote impact op de kleur.
Karamel geeft je product een mooie kleur en de geroosterde smaak waar consumenten zo verzot op zijn.
Bij SNICK EuroIngredients bieden we karamel aan van onze partner DDW. Deze single ingredients zijn geschikt voor alle sectoren uit de voedingsindustrie.
Het assortiment wordt onderverdeeld in vier klassen op basis van de productiemethode: Klasse I , Klasse II, Klasse III, en Klasse IV (E150a-d). De kleur varieert van lichtgeel tot donker roodbruin.
Klasse I E150a
Klasse II E150b
Klasse III E150C
Klasse IV E150d
Gebrande suiker
Gebrande suiker is een vloeistof of poeder verkregen uit de gecontroleerde verhitting van suikers. Hoofdzakelijk wordt dit gebruikt voor het op smaak brengen of voor het toevoegen van zoetheid aan toepassingen. Zij hebben het optimale evenwicht van stabiliteit, smaak en kleur.
Zoek je een karamel die voldoen aan specifieke eisen of verwachtingen van je klant? Ons ervaren team van voedingstechnologen weet raad.
Twijfel je welke karamel uit het gamma het beste past bij jouw:
Onze voedingstechnologen staan je graag bij in je keuze.
Bovendien kan je ook bij SNICK EuroIngredients terecht om een kleine hoeveelheid karamel af te nemen.
Met onze karamellen speel je in op trends zoals:
Ontdek de 10 belangrijkste tendensen in ons trendrapport vol sprekende voorbeelden en praktische tips.