Emulgatoren zorgen ervoor dat twee componenten die niet samengaan, zoals water en olie, goed mengen en bij elkaar blijven. Ze kunnen gebruikt worden in vele applicaties zoals in chocolade, snoepgoed, instant producten, dranken, broodsmeersels, bakkerijproducten, snacks, ...
Gezien de vele verschillende emulgatoren op de markt, is het belangrijk dat men de juiste emulgeeroplossing kiest die geschikt is voor de toepassing waarin ze zal gebruikt worden.
Om te voldoen aan de behoeften van de toepassingen waarin ze worden gebruikt, bestaan er verschillende fysieke vormen van emulgatoren, gaande van zeer viskeuze vloeistoffen tot fijne poeders, pellets en pasta's. Ze kunnen zelfs worden gecombineerd met stabilisatoren om extra voordelen te bieden.
Bekijk hieronder ons uitgebreid gamma.
Bij SNICK EuroIngredients bieden we emulgatoren aan van onze partner. Deze single ingredients zijn geschikt voor alle sectoren binnen de voedingsindustrie.
Maak je keuze uit ons uitgebreide assortiment emulgatoren, of schakel onze voedingstechnologen in om een product op maat te ontwikkelen waarin emulgatoren verwerkt zijn.
Lecithine
Lecithine is een multifunctioneel ingrediënt dat voornamelijk wordt gebruikt als emulgator om een stabiele binding te behouden tussen niet-mengbare vloeistoffen. De emulgator verlaagt de oppervlaktespanning tussen de vloeistoffen en zorgt ervoor dat ze een stabiel mengsel vormen. We bieden een verscheidenheid van lecithine aan en hebben we de expertise in huis om uw producten te helpen optimaliseren.
Type: Zonnebloem lecithine; Koolzaad lecithine; Soja lecithine
Applicaties: Sausen & dressings, smeerbeleg, snoepgoed, chocolade
Fluid lecithin: Regular, Modified
Deoiled lecithin: Regular, Modified
Emulgerende zetmelen
Emulgerende zetmelen met zowel hydrofiele als lipofiele eigenschappen. Wordt o.a. gebruikt om eieren te vervangen (voor cholesterolverlaging) of om in vegan recepturen te verwerken.
Mosterdmeel
Mosterdmeel wordt in de levensmiddelenindustrie gebruikt als emulgator, bindmiddel, smaakversterker, verdikkingsmiddel en als antioxidant en antimicrobieel middel.
Met de mosterdmeel ontscherpt die we aanbieden is het mogelijk de functionele eigenschappen van mosterd te gebruiken zonder dat de karakteristieke mosterdsmaak mee te nemen in het eindproduct.
Twijfel je welke emulgator uit het gamma het beste past bij jouw:
Onze voedingstechnologen staan je graag bij in je keuze.
Bovendien kan je ook bij SNICK EuroIngredients terecht om een kleine hoeveelheid emulgatoren af te nemen.
Met onze emulgatoren speel je in op trends zoals:
Ontdek de 10 belangrijkste tendensen in ons trendrapport vol sprekende voorbeelden en praktische tips.